Usi intrare - Cum se aleg

Cum sa ne alegem usile de intrare ?

Raspunsul la cum sa ne alegem usa de intrare .

usi de intrare pret, calitate si aspect

Cum se aleg usile


de Intrare

In alegerea usii de intrare trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte (unele pot avea importanta mai mare sau mai mica, insa pentru a usura alegerea unei usi de intrare am sa mentionez principalele caracteristici asupra carora trebuie reflectat).

A Dimensiunea golului de zid: Indiferent ca usa de intrare se va monta la o casa sau la un apartament intr-un bloc vechi, dimensiunea golului de zid este importanta si ca atare o privesc ca primul pas in alegerea usii.

Astfel pentru goluri de usi care sunt limitate prima intrabare care se pune este cat de mare poate fi acest gol, daca este sufficient pentru a primi o usa cu dimensiuni standard (care evident sunt mai accesibile) sau se mai poate sparge sau trebuie adaptata dimensiunea usii pentrul golul existent

In ceea ce priveste dimensiunile usilor acestea pornesc de la un gol de zid de 96x208 putand ajunge la dimensiuni de 200 x 300 cm toate pentru o singura foaie de usa. Deasemenea usa de intrare poate avea supralumina, poate fi o usa dubla sau chiar tripla, poate avea panouri laterale fixe din sticla sau pline.

B Clasa de siguranta a usii:

Usile de intrare se clasifica de multe ori functie de nivelul de siguranta pe care il ofera. Clasele fiind enumerate de la 1 la 6. Clasa 1 este reprezentata de usi care ofera putina siguranta la efractie, sunt usi care se monteaza la magazii sau la case unde valoarile aflate in interiorul casei sunt extrem de reduse. Clasa 2 fiind cea care ofera siguranta impotriva hotilor nepregatiti, hoti care folosesc doar forta bruta sau scule precum ranga, pargii, berbeci pentru lovira butucului usii sau a usii in sine. Acest tip de usi se monteaza cu precadere la casele sau birourile unde uzuale unde o eventuala intrare prin efractie ar determina pagube care nu sunt usor trecute cu vederea. Clasa 3 este reprezentata de usi de siguranta montate cu precadere la cladiri industrial, apartamente care adapostesc mobilier sau produse de valoare, sau la case si vile.

Clasa 5 si 6 de siguranta sunt usile cele mai sigure acestea fiind folosite in principal pentru safe-uri, camere tezaur etc. In zona rezidentiala clasa maxima de siguranta este 4
Consider nerecomandabil ca la o casa cu suprafete vitrate mari sa se aleaga o usa de intrare cu clasa de siguranta ridicata, este evident ca hotul va prefera fortarea unui geam sau a usii de intrare din garaj (usa din garaj catre casa in schimb consider ca trebuie sa aibe o clasa de siguranta superioara deoarece infractorul odata intrat in garaj este mai protejat avand mai mult timp la dispozitie pentru a trece de usa)

Pentru apartamente este recomandabil ca usa de intrare sa fie minim clasa 3. Deoarece asa cum am spus, in cazul apartamentelor zonele de intrare sunt substantial reduse fata de o casa sau vila.

C Nivelul absorbtiei fonice

Nivelul absorbtiei fonice este important atat la case cat si la blocuri fiind evident avantajul unei usi bine izolate fonic

D Gradul de izolare termica pe care il ofera usa  - acest aspect este deosebit de important pentru usile caselor. Nu de putine ori diferentele de temperatura intre mediul exterior si cel interior pot ajunge sau depasi 35-40 grade Celsius aceste diferente de temperatura necesita o buna izolare termica a usii, izolare care pe langa faptul ca reduce nivelul facturii de utilitati va determina si o mai buna calitate a climatului interior. Nu de putine ori am fost solicitat sa inlocuiesc usi de intrare prost alese si dimensionate care pe timp de iarna determinau aparitia condensului pe fata interioara a usii de intrare.

E Sistemul de actionare al inchiderii – Usa de intrare poate avea diferite sisteme de actionare a inchiderilor de la banalele chei Mottura cu dubla crestatura sau cilindrii europeni pana la sisteme de recunoastere a amprentelor, telecomenzi, sau coduri. Deasemena se poate solicita si actionare prin sistem centralizat sau interfon. Atentie! Un sistem performant de inchidere nu duce automat la cresterea gradului de siguranta la efractie a usii de intrare.

Toate punctele de mai sus se refera in principal la caracteristilile tehnice ale structurii usii de intrare astfel, pe scurt, functie de dispunerea usii o alegere inteleapta este urmatoarea: Apartament: Dimensiune maxima oferita de gol, clasa antiefractie ridicata, izolare fonica, sistem de inchidere usor de folosit si configurabil

Cazul 2 casa sau vila: Dimensiunea dorita, grad ridicat de izolare termica, grad ridicat de izolare fonica, sistem de inchidere usor de folosit si configurabil

Urmatoarele puncte sunt date de imaginea pe care o dorim insa in ceea ce priveste fata din exterior trebuie avut in vedere daca acestea au nevoie de o protective speciala fata de factorii de mediu.

Usa de intrare este un element de design cu o deosebita importanta fiind primul lucru vazut si atins de vizitatori sau locuitori la fiecare intrare in casa sau apartament. Deasemenea imaginea casei poate fi moderna, minimalista sau clasica, eclectica….. Din fericire exista atat de multe resurse in a reliza usa de intrare astfel incat reprezentantii White Design & Service Usi pot pune la dispozitia celor interesati solutii pentru mii de variante de usi de intrare, acestea fiind in principal alcatuite precum o lista de optiuni.

Exista usi de intrare, blindate care insa din interior apar ca usi filomuro de interior avand toc aproape invizibil cu finisaj din sticla sau lambrisate ca peretele din interiorul casei, deasemena usile pot avea panouri din lemn stratificat cu modele preformate sau create individual functie de modelul ales. Usa de intrare poate avea o fata clasica si una moderna…

 

Ultimele cataloage