Usi interior - Cum se aleg

Cum sa ne alegem usile de interior ?

Raspunsul la cum sa ne alegem usa de interior .

usi de interior pret, calitate si aspect

Cum se aleg usile


de Interior

Dupa pret – usi ieftine sau usi de interior scumpe

Imi place ideea de a putea face amenajari de calitate cu bani putini – aproape ca se poate.
Spun apropape deoarece exista o legatura destul de stransa intre costuri si calitatea materialelor aici intrand si usile de interior sau usile de intrare.

Este evident ca o usa de interior pentru a avea finisaje bune, costa – costa atat materialul cat si utilajele si mana de lucru,
Deasemenea o usa de interior pentru a avea un design frumos si pentru a fi corespunzatoare tehnic va implica anumite costuri privind drepturile de autor si costurile aferente accesoriilor folosite – balamale, manere, sisteme de inchidere si etansare.

Experienta mea in cadrul proiectelor care le-am facut imi spune ca daca arhitectul are o idee buna iar beneficiarul o accepta este foarte probabil sa gasim solutia optima atat tehnic cat si din punct de vedere material pentru alegerea corecta a usilor de interior.

De peste 8 ani am placerea sa lucrez cu oameni pasionati care doresc ca imaginea locuintelor pe care le creaza sa fie de exceptie iar costurile sa se pastreze in limite civilizate.

Din acest motiv cred ca alegerea usilor nu trebuie pusa in termenii usi ieftine sau usi scumpe ci mai degraba ce vreau sa obtin dupa montarea usilor. Astfel daca singura mea dorinta este de a ma incadra intrun buget de 100 euro pe usa este evident ca va trebui sa caut usa cea mai buna la acest pret si singurul lucru la care trebuie sa ma uit inafara de pret este ca usa de interior sa fie suficient de bine gandita pentru a rezista in timp si eventual sa aleg, conform limitarilor pe care le am impuse de buget, modelul care ma avantajaza. In aceasta gama de pret eu recomand usile Classen deoarece putem obtine costuri mici totodata pastrand niste elemente care sa nu devina dezavantaje atunci cand se doreste vanzarea unui apartament sau pur si simplu cand se doresc usi cu o imagine sufucient de placuta pentru a numi apartamentul acasa.

Practic bugetul din jurul valorii de 100 euro pentru o usa de interior este un minimul care imi permite o amenajare care sa nu fie complet nereusita insa nu poate duce la achizitia de usi deosebite estetic sau tehnic, limitarile date de buget sunt mari.

Gama de pret 200 euro – cred ca aici este cea mai grea lupta deoarece este zona in care pot face ceva insa nu tot.
De curand am avut un client care a dorit pentru un mic ansamblu de aproape 20 apartamente usi de interior care sa se incadreze in bugetul de 215 euro/bucata. Si usi de intrare care aveau un buget suficient pentru a putea obtine produse de calitate ridicata

Dupa o scurta discutie am avansat doua propuneri de pret, una care insemna o reducere totala a costurilor cu cca 60 euro /usa sau una care implica suplimentarea bugetului total cu cca 40 euro / usa.
Alegerea practic s-a facut intre usi de interior bune insa banale si usi de interior foarte frumoase si extrem de bune.
Ma bucura faptul ca am clienti care inteleg ca e nu e bine sa spui la finalul lucrarii “daca puneam inca putini bani rezultatul era altul” ci prefera sa lucreze cu mine stiind ca voi gasi intotdeauna solutii care sa le permita executarea unor lucrari de exceptie.

In acest caz s-au montat usi de interior care au in mod normal costuri de peste 500 euro/bucata insa datorita unei conlucrari perfecte intre mine si dezvoltator s-a putut realiza un ansamblu cu usi de interior care sa se ridice mult peste nivelul usilor dispuse in marea majoritate a apartamentelor executate de dezvoltatori care nu isi manifesta deschiderea pentru a obtine efecte maxime la costuri juste.

Ceea ce vreau sa spun prin acest exemplu este ca la bugete in jurul valorii de 200 euro pentru o usa de interior este un risc major de a cheltui prea mult sau de a cheltui prea putin, insa deschiderea dezvoltatorului a insemnat obtinerea unui rezultat de exceptie. Un rezultat care ma bucura si imi ofera placerea de a avea ocazia sa lucrez cu astfel de oameni

Gama de 300-500 euro pentru usi de interior.
Aceasta este gama de pret unde atat dezvoltatorii cat si designerii pot obtine lucrari de o adevarata valoare. Este bugetul cu care se pot accesa usi de interior superbe care practic schimba imaginea unui apartament. Schimbare care nu in ultimul rand creste mult sansele de a vinde un apartamentele construite.

Gama de pret de peste 500 euro (mergand pana la 2-3000 euro pentru o usa de interior).
Aceasta gama de pret este cea in care se incadreaza unele din cele mai reusite proiecte. Aceaste usi de regula sunt dispuse din ratiuni bine definite pentru a se incadra in design-ul gandit de architect.

Usile cu pret de peste 1000 euro/bucata sunt usi care in general poarta semnatura unui designer celebru sau usi de interior cu inaltimi mari de pana la 3 metri. (usi de interior pana in tavan),
Usi care prin design-ul lor intregesc imaginea de ansamblu sau reprezinta ele insele elementele principale de design ale locuintei.

Aceste usi sunt de regula usi recomandate de arhitecti sau designeri renumiti si nu in ultimul rand extrem de talentati. Pentru reusita unui astfel de proiect este esentiala o buna colaborare intre architect, constructor si echipele noastre tehnice.

 

Ultimele cataloage